"Ik ben super tevreden over de klantvriendelijkheid en het resultaat!"

"Fijne behandeling, vriendelijke pedicure met verstand van zaken!"

"Hele vriendelijke dames, die hun vak verstaan en je op je gemak stellen"

Met welke voetklachten kunt u o.a. bij ons terecht?

Huid- en nagel aandoeningen, oa:

Eelt

Eelt is een plaatselijke verdikking van de hoornlaag, de bovenste laag dode huidcellen van de opperhuid. Vanwege plaatselijke druk of wrijving wordt er vlak onder de bovenste huidlaag steeds nieuwe cellen aangemaakt. Bij eeltvorming zijn dat er meer dan er aan de oppervlakte afsterven, waardoor er een opeenhoping ontstaat. Soms ontstaat er overtollig eelt, door druk, wrijving of een bepaalde stand van de voeten. Hierdoor kunnen soms likdoorns of kloven ontstaan. (Zie hieronder) `

Aanbevolen behandelingen:  Standaard pedicure , Uitgebreide Pedicure

Aanbevolen producten: Hydrobalm, SchrundenaLikdoorns

Een likdoorn (clavus), in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek (verdikking van de huid). Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. Ze komen vaak voor op, tussen of onder de tenen, onder of aan de zijkant van de bal van de voet.

Aanbevolen behandelingen: Standaard pedicure , Uitgebreide Pedicure, Orthese

Aanbevolen producten: teenspreiders, viltring, ortheses


Kloven

Onder de hiel of de bal van je voet kan de hoeveelheid eelt zich behoorlijk ophopen. Er kunnen daardoor eeltkloven ontstaan, dat zijn diepe groeven die vooral rondom de hiel ontstaan. Als de eeltlaag heel dik wordt, kun je daar pijn of een branderig gevoel krijgen.

Aanbevolen behandelingen: Standaard pedicure , Uitgebreide Pedicure

Aanbevolen producten: Schrundena klovenzalf


Ingroeiende nagels

Bij ingroeiende teennagels (psuedo unguis incarnatus) drukt de nagel erg pijnlijk in de huid. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels is druk door slecht passende schoenen, het verkeerd - te kort - knippen van nagels en een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie. Is er sprake van een ontsteking in de nagelwal de een ingroeiende nagel, dan wordt dit een ingegroeide nagel genoemd (Unguis incarnatus). Hierbij kan pus en wildvlees ontstaan.

Aanbevolen behandelingen: Standaard pedicure , Uitgebreide Pedicure, Nagelbeugel, Orthese

Aanbevolen producten: Sterilon, orthese


Klauwnagels / Ramshoornnagels

Klauwnagels of ramshoornnagels (onychogryfose) zijn vergroeiïngen van de nagels, meestal van de grote teennagels. De nagels zijn verdikt met vele groeven en ribbels en hebben een vale geel-bruinekleur. Doordat ze aan een kant sneller groeien gaan ze krom staan. Ze ontstaan vaak na een verwonding of door constante druk bij niet goed passende schoenen. Soms gaat het gepaard met een schimmelinfectie.

Aanbevolen behandeling: Schimmelbehandeling, schimmeldiagnostiek

Aanbevolen producten: Nagelolie, anti-schimmelcreme, druppels of spray


Schimmelnagels/ kalknagels

Bij schimmelnagels (onychomycose) vertoont de nagelplaat verkleuringen, zoals witte tot gele / bruinachtige strepen. De nagelplaat is brokkelig, ruw of breekbaar. Bij schimmelnagels groeit de nagelplaat nauwelijks nog in de lengte, maar in plaats daarvan in de hoogte. De nagelplaat wordt hierdoor dik, wat weer drukpijn kan veroorzaken bij het dragen van schoenen. Schimmelnagel zijn besmettelijk, vaak raken omliggende nagels ook aangedaan. Een schimmelnagel kan soms verward worden met een psoriasisnagel.

Aanbevolen behandelingen: Schimmelbehandeling, schimmeldiagnostiek

Aanbevolen producten: anti-schimmelcreme of druppels, nagelolie


Psoriasisnagel

Een psoriasisnagel (psoriasis unguium) wordt gekenmerkd door oa: verdikking van de nagel, loslating aan de top, , bruine verkleuringen (olie achtig), putjes in de nagelplaat, puskoppen in de nagelplaat, splinterbloedinkjes, rode huid door onsteking aan de nagelwal. Een psoriasisnagel kan gepaard gaan met de huidaandoening psoriasis, maar kan ook zonder deze huidaandoening voorkomen.

Aanbevolen behandelingen: Schimmelbehandeling

Aanbevolen producten: NagelolieWratten

Een wrat (verruca) is een harde, eeltachtige vergroeiing van de opperhuid in de vorm van een bloemkoolvormig knobbeltje. Een wrat wordt veroorzaakt door virussen uit de familie humaan papillomavirus (HPV). Een wrat is om die reden besmettelijk. Er bestaan verschillende soorten wratten. Hier wordt alleen de voetwrat beschreven: verruca plantaris. Men onderscheidt 2 typen: de mozaïekwrat (die zich oppervlakkig uitbreidt) en de doornwrat (pijnlijk en in de diepte groeiend). De wratten aan de voeten hebben vaak een laag eelt over zich. Voetwratten worden zowel bij kinderen, alsook bij (jonge) volwassenen gezien.

Aanbevolen behandelingen: Wrat behandeling

Aanbevolen producten: viltring, orthese


Andere voetklachten?

Niet alle voetklachten die bij ons worden behandeld staan boven beschreven. Twijfelt u of uw voetklacht bij ons wordt behandeld neem dan gerust contact met ons op, per mail of telefoon: info@pedicurerotterdamwest.nl / 06-47965217. Lees verder voor afwijkende teen en voetstanden.